Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2012

Πάρτυ γενεθλίων της μικρής μου πριγκίπισσας

Ο Ιανουάριος είναι ο μήνας που έχουν γενέθλια και τα δυο μου κορίτσια. Η μεγάλη στο τέλος του μήνα και η μικρή στις αρχές. Από τότε που γεννήθηκε η μικρή, κάθε χρόνο κάνουμε ένα κοινό πάρτυ σε κάποιο παιδότοπο και για τις δυο. Φέτος, η μεγάλη αποφάσισε ότι θέλει να καλέσει μόνο τις φίλες της στο σπίτι και ότι δεν θέλει τον παιδότοπο. Έπρεπε λοιπον να ικανοποιήσω την επιθυμία της και παράλληλα και όλων των υπολοίπων. Έτσι, σκοπεύω να κάνω τρία(!!!) πάρτυ στη σειρά για να μπορέσω να τους ικανοποιήσω όλους. Από ένα πάρτυ με τις συμμαθήτριές τους και ένα κοινό για τους υπόλοιπους (παππούδες, θείους, νονούς κτλ.).
Εχθές το απόγευμα λοιπόν έγινε το πρώτο στη σειρά πάρτυ για τη μικρή μου και τις συμμαθήτριές της. Ο χρόνος που είχα στη διάθεσή μου για να ετοιμαστώ λιγοστός, μόλις την Τρίτη το απόφασισα, αλλά η διάθεση για δημιουργία μεγάλη. Η μικρή ζήτησε για τούρτα την κούκλα Barbie (το είχαμε κάνει και πέρισυ) κι έτσι έπρεπε για ακόμη μια φορά να φτιάξω ζαχαρόπαστα για το φουστάνι. Αντιμετώπισα κάποια δυσκολία, ίσως πέρισυ είχα την τύχη της πρωτάρας, αλλά τελικά κατάφερα νομίζω να παρουσίασω ένα αξιοπρεπές αποτέλεσμα. Οι μικρές ξετρελάθηκαν και αυτό είναι που μετράει. Ορίστε η δική μου εκδοχή :
η τούρτα μας
Από εμφάνιση έγινε καλή, από γεύση δε ξέρω γιατί δεν ήταν τούρτα από μέσα αλλά κέικ. Φυσικά τα κοριτσάκια όρμισαν με τα κουταλάκια τους και χάλασαν όλη τη διακόσμηση αλλά χαλάλι τους. Τουρτίτσα είχα πάρει άλλη για να κεράσω.
Για δωράκι, ετοίμασα αυτά τα περιβόητα βραχιολάκια με καουτσούκ που τα χαζεύω καιρό και επιτέλους βρήκα την ευκαιρία να τα δοκιμάσω. Είναι όλα ίδια μεταξύ τους έτσι ώστε όλες οι φιλενάδες να έχουν το ίδιο και σε αποχρώσεις του ροζ. Θα επανέλθω όμως με περισσότερη ποικιλία γιατι αγόρασα κι άλλα υλικά. Επίσης, τους έφτιαξα και ραβδάκια με κορώνες.
βραχιόλια από καουτσούκ μέσα σε πουγκάκια
κορώνες σε ξυλάκια μέσα σε βάζο με ροζ άμμο
Στα βραχιόλια, τις κορώνες τις έβαψα με σμάλτο και κόλλησα κι ένα μικρό στρασάκι αλλά δυστηχώς δε μπόρεσα να το αποτυπώσω σε καμία φωτογραφία.
Έφτιαξα ακόμη κεκάκια με επικάλυψη σοκολάτας και κορώνα από ζαχαρόπαστα και έγιναν ανάρπαστα. Οι κορώνες από ζαχαρόπαστα είναι κομμένες με το μαχαίρι και όχι με κάποιο κουπ-πατ γι' αυτό είναι ακανόνιστες αλλά είμαι ικανοποιημένη από το αποτέλεσμα.
κεκάκια με κορώνες ζαχαρόπαστας
Και επειδή το είχα μεράκι τόσα χρόνια που δεν έκανα γενέθλια στο σπίτι, αποφάσισα τελευταία στιγμή να φτιάξω ένα banner γενεθλίων. Είναι αρκετά απλό, αλλά και δεν είχα χρόνο για κάτι πιο περίπλοκο αλλά ούτε και τα κατάλληλα κοπτικά. Όλα είναι κομμένα στο χέρι.
banner γενεθλίων
Φυσικά, θα χρησιμοποιηθεί και στα επόμενα πάρτυ με τις κατάλληλες προσθήκες-αλλαγές.
Να σας δείξω και τον μπουφέ που ετοίμασα για να σας κεράσω κι εσάς κάτι.
Κουράστηκα αρκετά και αγχώθηκα για να προλάβω να τα ετοιμάσω αλλά το ευχαριστήθηκα πολύ και ελπίζω και οι καλεσμένες μας.
Σας κούρασα αρκετά με την πολυλογία μου αλλά αυτό συμβαίνει γιατί είχα καιρό να κάνω ανάρτηση. Μαζεύτηκαν αυτά που ήθελα να σας δείξω και χρωστάω και ανασκόπηση για το 2011 και ίσως και κάτι άλλο. Θα επανέλθω όμως σύντομα ελπίζω αυτή τη φορά.
Να μην το ξεχάσω...Ευχαριστώ πολύ για τα γλυκά σχόλια και τις ευχές σας. Με κάνετε να νιώθω πολύ όμορφα.

16 σχόλια:

  1. Να σου ζήσουν οι γλυκές σου κορούλες!! Να τα εκατοστήσουν!! Η κούραση σου άξιζε τον κόπο γιατί όλα ήταν υπέροχα!! Και του χρόνου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τι να πω!Είσαι απίστευτη!Και νόμιζα ότι οι σημερινές μαμάδες δεν ασχολούνται πια με τόσο ωραία πράγματα!!!!
    Μένω άφωνη!Να σου ζήσουν και να τις δεις όπως επιθυμείς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τέλεια,τι συγγνώμες και τι κοπτικά,όλα τέλεια τα έκανες,το μόνο καλό αν είχες κάποιο εργαλείο θα ήταν ότι θα έκανες λιγότερο κόπο κατά τα άλλα το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικό,τι να πρωτοθαυμάσω?Την τούρτα?τα βραχιολάκια τα,κεκάκια με τις κορίνες?Μπράβο σου,να τις χαίρεσαι!Και περιμένω φωτό και από τα υπόλοιπα πάρτυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Nα τα χιλιάσει η μικρή σου πριγκίπισσα!!!
    Τι να πω για ότι έφτιαξες γεια τα χεράκια σου! η τούρτα φανταστική φοβερές οι λεπτομέρειες στο φόρεμα με τα λουλουδάκια και τις πτυχές, τα βραχιολάκια μέσα στη μόδα σίγουρα θα τα λατρέψανε οι μικρες σας καλεσμένες !!!οι κορώνες καταπληκτικές θα ήθελα να δώ το βάψιμο με το σμάλτο απο κοντά πρέπει να έγιναν πολύ όμορφες, για τα κεκάκια τι να πω κάθισες και έκοψες τις κορώνες με το χέρι!!!!!!!μπράβο υπομονή!!!το μπάνερ πολύ καλό είναι διπλά τα σημαιάκια ή έτσι φαίνεται στον καθρέφτη πάντως όπως και να είναι μου αρέσει που κάνει 'μπούγιο' θα πάρω κάτι απο τον μπουφέ μιαμ μιαμ με την πολυλογία μου πείνασα και δίψασα η γυναίκα χαχαχα!!!!όλα τέλεια μπράβο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Να τις χαίρεσαι.΄Πότε πρόλαβες βρε θηρίο και τα έκανες όλα αυτά? Μπράβο σου!!!Είναι όλα υπέροχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Nα χαιρεσαι τα κοριτσια σου Λευκη!!!Η τουρτα υπεροχη....αλλα και οσα μας εδειξες φοβερα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Να χαίρεσαι τα κοριτσάκια σου!!!!να είναι πάντα γερά και ευλογημένα!!!!για αυτά που έφτιαξες τι να πω;γεια στα χέρια σου!!!!μπράβο σου!!!!φιλιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Λευκή, να σου ζησουν οι κορες σου!
    Μας ξελίγωσες, δε μας κερασες! Όλες οι δημιουργίες - αλμυρες και γλυκες - φαινονται πολύ λαχταριστες! Τη συνταγή για τη ζαχαροπαστα όταν ευκαιρησεις, ξερεις που να μου τη γραψεις! ;)
    Για τις αλλες δημιουργίες τι να πω? Είναι όλες εξαιρετικές, γεια στα χερια σου!!! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Να χαίρεσαι τα κοριτσάκια σου να τα καμαρώσεις όπως το ονειρεύσαι!!! Η τούρτα πανέμορφη αντάξια μιας μικρης πριγκίπίσσας!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καλησπέρα και καλώς σε βρήκα!!!!!
    Να σου ζήσουν τα κοριτσάκια σου!!!!!!!!
    Πολύ όμορφο πάρτυ ετοίμασες με όμορφα δώρα και διακόσμηση αλλά η τούρτα κέικ όλα τα λεφτά!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Σε νεραϊδοφιλώ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΛΕΥΚΗ ΜΟΥ ΝΑ ΣΟΥ ΖΗΣΟΥΝ ΟΙ ΠΡΙΓΚΙΠΙΣΣΕΣ ΣΟΥ .ΟΛΑ ΗΤΑΝ ΤΕΛΕΙΑ,ΓΙΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΟΥ.ΝΑ ΠΕΡΝΑΣ ΚΑΛΑ.ΤΑ ΛΕΜΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Με την τελευταία φωτό με τσάκισες!!!! Ειδικά όταν είπες οτι είναι για εμάς.....στείλε διεύθυνση κι εφτασα!!!!! χα χα χα Τι να πρωτοσχολιάσω τώρα....η τούρτα απίθανη !!! Είμαι σίγουρη οτι θα την λάτρεψαν οι μικρές... τα δώρακια υπέροχα και τα μικρά γλυκάκια εξαιρετικά!!!! Χιλια μπράβο και να την χαίρεσαι την μικρή σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Πολύ όμορφα πραγματάκια εφτιαξες ...καλά η τουρτα φοβερή ..πρεπει να αναρτήσεις συνταγή !!!!
    και εγώ λατρεύω τα γενέθλια αλλά δεν θα μπορούσα να φτιάξω τόσα πολλά !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Λευκούλα είναι όλα εξαιρετικά! Μπράβο! Να τα χιλιάσει η μικρή, να χαίρεσαι και τις δύο κορούλες σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ευχαριστώ πολύ κορίτσια. Χαίρομαι που σας άρεσαν. Πράγματι άξιζε η κούραση γιατί το χάρηκα κι εγώ πολύ. Συνταγή από την τούρτα δεν έχω. Όπως αναφέρω είναι από μέσα κέικ ψημένο σε φόρμα που να μοιάζει με το φόρεμα της κούκλας. Από πάνω έχω βάλει βουτυρόκρεμα για να κολλήσει η ζαχαρόπαστα. Τις συνταγές από τη βουτυρόκρεμα και τη ζαχαρόπαστα τις έχω πάρει από τις Συνταγές της Παρέας. Και εσείς να χαίρεστε τις οικογένειές σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΤΕΛΕΙΑ!!!!!!!!!!!!!Χρόνια πολλά να τα εκατοστήσει η κορούλα σου!!!!!!Εφτιαξες υπέροχα πραγματάκια μπράβο !!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή